EKONOMİ

Haftanın Son İşlem Günü

Haftanın son işlem gününde piyasanın ateşi yükseldi. Altın ve kripto paralarda sert yükselişler kaydedildi. Akaryakıta ise zam geldi; motorinin litre fiyatında 2 lira 92 kuruşluk artışa gidildi.

Piyasa hareketli...

ABD Hazinesi uzun vadeli tahvil geri alımlarını iki katına çıkararak piyasaya müdahale etti ancak rahatlama bir gün sürdü.

Dolar üç ayın dip seviyelerine kadar geriledi.

Zayıf dolar değerli metalleri ve kripto paraları etkiledi; ons altın güçlü duruşunu sürdürdü. Bitcoin bir haftada yaklaşık yüzde 17 yükseldi.

Petrol yatay seyretse de hafta genelinde yüksek seyretmesi yurt içinde akaryakıta yansıdı.

Motorinin litre fiyatına 2 lira 92 kuruşluk zam geldi.

Yurt içi yatırımcıların yurt dışındaki hisse senedi portföyü yılın ikinci çeyreğinde tarihi zirveye çıktı. 

Hanehalklarının portföyü 3,98 milyar dolara ulaşırken, yatırımların büyük bölümü ABD piyasalarına yöneldi.

Merkezi yönetim brüt borç stoku, Haziran sonu itibarıyla 14 trilyon 992,5 milyar lira olarak belirlendi.

Tüketici güven endeksi ağustosta yüzde 1 yükseldi, ancak kötümserliğe işaret eden 100 eşik değerin altında kalarak 90,8 olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, reel kesim güveni ağustosta 1,2 puan artarak 102,4'e yükseldi

Sanayide çarklar yavaşladı

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı ağustos ayında 0,3 puan azalarak yüzde 73,5'e geriledi.