YURT HABERLERİ

Türkiye 2025'e Karla Giriyor

Türkiye, 2025'e karla veda ediyor... Yılın son gününde yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, birçok kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Meteoroloji, 45 il için sarı kodlu uyarı yayımlarken; 34 ilde eğitime ara verildi...

Yılın son gününde Türkiye, soğuk ve karlı havanın etkisi altına girdi.

Olumsuz hava kouşlları nedeniyle birçok ilde eğitime bir gün ara verildi.

İstanbul'da gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

Afet Koordinasyon Merkezi, yeni yıl öncesi sıcaklığın sıfırın altına düşeceğini belirterek kar, ve gizli buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Pendik 'teki Aydos Ormanı'nda etkili olan yağış, karpostallık manzaralar oluşturdu.

Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyünde çığ düştü.

Bölgede hava şartlarının olumsuz olduğunu belirten Vali Turan Ergün, 3 çobanın çığ altında kaldığının tespit edildiğini,  AFAD ve diğer ilgili kurum ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Çorum'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bayat ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Bolu'da da D-100 Karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor. 

Tokat-Sivas kara yolunda da kar yağışı etkisini sürdürüyor.. Çamlıbel geçidinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, bazı araçlar yolda kaldı.

Sivas çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi, kara yollarında ulaşımı aksattı. Tokat-Sivas kara yolunda Çamlıbel geçidinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, Kayseri-Sivas kara yolu yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bazı araçlar ile zincirleme kaza ihbarına giden ekipler ve basın mensupları yolda mahsur kaldı.

Sinop'da da etkili olan kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı.

Birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde yoğun tipi nedeniyle mahsur kalan 30 araç ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. 

Van Hakkari, Bitlis ve Muş'ta toplam 158 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. 

Diyarbakır'da kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı eksi 12 dereceye düştü. Tüm uçak seferleri iptal edilirken, kırsal hatlardaki otobüs seferleri durduruldu.

Türk Hava Yolları, 61, Ajet 42, Pegasus ise 30 seferini karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

Meteoroloji, Marmara, İç Ege, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda şiddetli fırtına beklendiğini duyurdu.

Tekirdağ'da Marmara Denizi'nde  etkili olan lodos nedeniyle balıkçılar iki gündür denize açılamıyor.

Üç büyük ilde beklenen günün en yüksek ve gecenin en düşük sıcaklığı ise şöyle; 

                         Gündüz       Gece
ANKARA             2                   0
İSTANBUL           5                   3
İZMİR                10                   6