YURT HABERLERİ

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Yeni Gelişme

Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada DNA örneği alınan kişi sayısı 195 oldu. Yurt ve üniversite güvenlik görevlilerinden de örneklerin alındığı, kıyaslanacak DNA profillerinin artacağı belirtildi.

Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Van Barosu Başkanı ve Dosya Takip Komisyonu, Van Cumhuriyet Başsavcıvekili ile görüştü.

Ardından Van Barosu Kadın Hakları Merkezinden açıklama yapıldı.

Soruşturmanın daha etkin yürütülmesi ve kısa sürede sonuçlandırılması amacıyla koordineli şekilde takip edileceği bildirildi.

Daha önce 134 kişi olan kıyaslamaya tabi DNA profilinin 195 kişiye çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Yurt ve üniversite güvenlik görevlilerinden de örneklerin alındığı, kıyaslanacak DNA profillerinin artacağı bilgisi de tarafımıza iletilmiştir" ifadesine yer verildi.

Ayrıca, kamuoyunda otopsi CD'sinin çizik olduğu yönündeki iddialara karşılık çizik olan CD'nin yalnızca bir kopya olduğu, orijinal CD'lerin Adli Tıp Kurumu'nda incelemeye gönderildiği  de aktarıldı.

Son olarak otopsi sırasında ve sonrasında Rojin'e temas etmiş olabilecek 134 kişiden DNA örneği alınmış,  karşılaştırmalarda Kabaiş’in vücudunda bulunan iki DNA örneğinin bu kişilerden hiçbiriyle eşleşmediği belirlenmişti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin de sıra arkadaşları Rojin Kabaiş için adalet arayışı devam ediyor.