YURT HABERLERİ

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Gerginlik

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde, fotoğraf çektirmek istemeyen mezun öğrenci ile öğretim üyesi arasında kriz yaşandı. Olayın ardından öğrencinin mezun kartı iptal edildi ve 5 yıl kampüse giriş yasağı koyuldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü mezuniyet töreni, yaşanan fotoğraf gerginliğiyle gündem oldu.

Mezun olan bir öğrenci diplomasını alırken "kayyum" döneminde atanan öğretim üyesi ile fotoğraf çektirmeyi reddetti.

Bunun üzerine akademisyen diplomayı vermemek için zorluk çıkardı.

Taraflar arasında yaşanan fiziki çekişme nedeniyle diploma bir süre teslim edilemedi.

Diplomasını öğretim üyesinin elinden çekerek alan öğrenci sahneden ayrıldı.

Felsefe Bölümü'nün onur öğrencisine salondaki arkadaşları da destek verdi.

Sahnedeki gerginlik, protestolar ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

Törenin ardından öğrenci platformu tarafından yapılan açıklamada, öğretim üyesinin göreve atanma süreci eleştirildi. 

Sahnede yaşananlar ise "fiziksel müdahale" olarak nitelendirildi.

Öğretim üyesi Yasin Ramazan Başaran ise yaşananlara ilişkin, " Ben orada kendimi değil Felsefe Bölümü'nü temsil ediyorum, sizin şovunuzun bir parçası olamam." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından öğrencinin mezun kartı, "tören düzenini bozduğu" gerekçesiyle iptal edildi ve 5 yıl kampüse giriş yasağı koyuldu.

CHP'li Murat Emir gelişmeye tepki gösterdi. Suçu "Paraşütle gelen sözde akademisyenle fotoğraf çektirmeme suçu…" olarak tanımladı.