YURT HABERLERİ

Adalet Bakanı Tunç, Ev Kiralamada Boş Tarihli Taahhütname Sorunu Hakkında Konuştu

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki "boş tarihli tahliye taahhütnamesi" sorununu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç değerlendirdi. Tunç, ev sahibinin sonradan tarih eklediği belgelere, kiracıların itiraz edilebileceğini duyurdu.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son dönemde sıklıkla karşılaşılan "boş tarihli tahliye taahhütnamesi" sorunu gündem olmaya devam ediyor.

Bu konuda Türkiye Gazetesi'ne açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uyarılarda bulundu. Uzmanlar, boş bırakılan tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabileceğine dikkati çekerken Tunç, ev sahibinin sonradan tarih eklediği belgelerin hukuken geçersiz olabileceğini belirtti. 

Tunç, kiracının kira sözleşmesiyle aynı tarihe sahip bir tahliye taahhütnamesinin geçersiz sayılacağını ifade ederken, tahliye taahhüdünün kira sözleşmesinden sonra imzalanması gerektiğini bildirdi. Boş olarak verilen ve sonradan doldurulan belgeye karşı itiraz edilmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nin tarihin sözleşmeden önce mi, yoksa sonra mı yazıldığını saptayabileceğini de hatırlatan Tunç, kiracılara bu tür belgeleri imzalarken fotoğrafını çekmelerini önerdi. Böylelikle itiraz için somut delil sağlanabileceğine işaret etti. 

Adalet bakanı, tahliye taahhütnamesinin noter ya da e-Devlet üzerinden yapılmasının sorunu çözüp çözmeyeceği sorusuna da yanıt verdi. Noterde yapılmasının ev sahiplerini kiracıları çıkarmaktan çekinmeye sevk edebileceğini ve bu durumda kiralık konut probleminin artabileceğini söyledi. Ancak, e-Devlet üzerinden yapılacak tahliye taahhütnamesinin doğru şekilde işleyebileceğine vurgu yaptı.