EKONOMİ

Vatandaşın Borcu Artıyor

Ay sonunu getiremeyen sabit gelirli, yüksek faizlere rağmen kredi ve kartlara yöneldi. Ödenemediği için yasal takibe düşen borç miktarı sadece bir haftada 6 buçuk milyar lira arttı.

Yüksek enflasyon ve yüksek kredilere rağmen geçim derdindeki vatandaş borçlanmaya devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, 32 milyar 155 milyon lira artarak, 3 trilyon 219 milyar 918 milyon liraya yükseldi. 

Söz konusu tutarın 767 milyar 635 milyon lirası konut, 45 milyar 240 milyon lirası taşıt ve 2 trilyon 407 milyar 42 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 2,7 artışla 3 trilyon 115 milyar 577 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Ödenemediği için yasal takibe düşen borçlar bir haftada 6 milyar 478 milyon lira artışla 703 milyar 601 milyon liraya çıktı.