Başkent Ü. Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar Konferansına Ev Sahipliği Yaptı
Başkent Üniversitesi tüm bilimsel alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da başı çekiyor. Başkent Hastanesi'nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından "Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Transplantasyonun tarihsel sürecini ve gelinen noktayı anlattı; "Ay yıldızlı bayrağı, dünyanın en tepesinde dalgalandırıyoruz" dedi. Organ bağışı çağrısını bir kez daha dile getirdi.
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, tıp alanlarına yoğun katkısını sürdürüyor. Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ensititü'sü tarafından Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar konulu konferans düzenlendi.
Etkinlik; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve Cumhuriyet'in 100. yıldönümü dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Konferansın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Belgin Ataç yaptı.
Ve söz, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ındı. Haberal, Cumhuriyetin yüzüncü yıldönümü dolayısıyla bir kez daha Atatürk ve Silah arkadaşlarını saygıyla andı; ''Ne mutlu ki ülkemiz var'' dedi. Haberal bu yıl ikİ yüzyılın birden kutlandığına işaret etti. Her ilacın kendine göre yan etkisi olduğuna da değinen Haberal; ilaçların etkili nasıl kullanılacağının bu toplantılar sayesinde olduğuna dikkati çekti. Toplantıların kültürel ve sosyal önemine dikkati çekti.
Transplantasyonun geçmişine de değinen Prof. Dr. Haberal, bir kez daha organ naklinin öneminin altını çizdi. Haberal, Cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlediği kongreleri de anlattı.
Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Emin Kansu, Prof. Dr. Haberal'a teşekkürlerini sundu. Sonrasında "Nobel Tıp ödülü ve Bilimde Merakın Önemi" başlıklı sunumunu yaptı. Sunumun ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal; Prof. Kansu'ya plaket ve çiçek taktim etti.