EKONOMİ

Tüketicinin Ekonomiye Güveni Azaldı

Tüketicinin ekonomiye güveninde düşüş sürüyor. Endeks, yüzde 2 nokta 3 azalarak 83 nokta 9 puan ile kötümserliğe işaret eden eşik değerin altında kaldı. Merkezi yönetimin borçları da 10 trilyon liraya yaklaştı.    
    
Tüketicinin ekonomiye güveni azalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tüketici güven endeksi Nisan ayında 2,3 oranında azalarak 83,9 puan oldu ve kötümserliğe işaret eden 100 eşik değerinin altında kaldı.

Tüketici güveninde böylece 2024 Temmuz'dan bu yana en büyük aylık düşüş görüldü.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 70,9 iken nisanda yüzde 2,5 azalışla 69,1'e geriledi.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi  yüzde 0,5 azalış kaydederek 84,3 oldu.

Genel ekonomik durum beklentisi ise yüzde 2,2 düşüşle nisanda 82,8 olarak hesaplandı.

Merkez yönetimin borçları da artıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mart sonu itibarıyla merkezi yönetim brüt borç stokunun 10 trilyon liraya ulaştığını açıkladı.

Borcun yaklaşık yarısı döviz cinsi kredilerden oluştu.