YURT HABERLERİ

Türkiye Sigorta, Deprem Bölgesinde 6,5 Milyar Lira Hasar Ödemesi Yaptı

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, "Türkiye Sigorta olarak deprem bölgesinde 6,5 milyar lira hasar ödemesi yaptık. Hayat Sigortası branşında ise 378,3 milyon lira ödeme gerçekleştirdik." dedi.

Çakmak, Türkiye'nin büyük bir bölümünün aktif fay hatları üzerinde olduğunu anımsatarak, "Bu durum bizlere her zaman doğal afetlere karşı hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu bilinçle hareket ederek, ülkemizdeki tüm konutlarımızın deprem teminatlı olması için sorumluluk almalı ve sigortalılık oranını artırmalıyız." diye konuştu.

Zorunlu Deprem Sigortası'nın (DASK), depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kayması gibi durumların doğrudan binaya vereceği maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde karşıladığı bilgisini paylaşan Çakmak, deprem teminatının sadece DASK ile sınırlı olmadığını ifade etti.

Çakmak, eşya ve konut sigortalarından ferdi kaza sigortalarına, iş yeri sigortalarından kaskoya kadar bireysel ve ticari birçok sigorta ürününde deprem teminatının sunulduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle, vatandaşlarımız sigorta yaptırırken poliçelerinde deprem teminatı olup olmadığını mutlaka sorgulamalı ve yoksa poliçelerine ekletmeliler. Unutmamalıyız ki sigorta sadece bireysel güvence sağlamakla kalmaz, aynı zamanda toplum olarak afetlere karşı daha güçlü bir yapıya sahip olmamıza da katkıda bulunur. DASK'ın her şeyden önce kendi yaşamlarımıza ve sevdiklerimize karşı bir sorumluluk."

"5 bin 468 konuta, 128 milyon lira tutarında teminat sağladık"

Türkiye Sigorta olarak deprem sonrası için işlettikleri sürece Kahramanmaraş merkezli depremler üzerinden örnek veren Çakmak, bu süreçte hızlı ve koordineli bir şekilde acil eylem planlarını uygulamaya koyduklarını söyledi.

Çakmak, bölgeye ve depremzedelere destek olmak için ilk andan itibaren çalışmalara başladıklarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Sigorta olarak hem depremzede vatandaşlarımızın hem de kurum ve kuruluşlarımızın yanında olduk. Felaketin yaralarının hızla sarılması, bölgedeki yaşamın en kısa sürede normal hale dönmesi için depremin ilk gününden itibaren bölgede aktif çalışmalar yürüttük. Bölgenin ihtiyaçlarını yakından takip ederek ilk etapta AFAD'a ve Kızılay'a ayni ve nakdi destek sağladık. İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda başlatılan Türkiye Tek Yürek Kampanyası'na nakdi bağış ile destek olurken Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası'nı hayata geçirerek depremzede vatandaşlarımıza evini açan hayırseverlerin konutlarını güvence altına aldık."