Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Heyecanlı Günü

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Heyecanlı Günü

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü son sınıf öğrencileri, mezun olmadan önceki en önemli yemek organizasyonuna imza attılar... servis teknikleri ve uygulamaları dersi kapsamında mutfaktaydı öğrenciler... Türk mutfağının leziz yemeklerini yapıp, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ve akademisyenlere servis ettiler... Prof. Dr. Mehmet Haberal, öğrencilere teşekkür etti, tarladan sofraya iyi gıdanın önemine dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu....

Aperatifler, salatalar, ana yemekler, tatlılar özenle hazırlandı...

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü 4. sınıf öğrencileri servis teknikleri ve uygulamaları dersi kapsamında mutfaktaydı....

Öğrencilerin yemek organizayonuna Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ile akademisyenler katıldı.

Gastronomi ve mutfak sanatları bölüm başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut, ders ve sunum hakkında bilgi verdi.

Bu dersten sonra arkadaşlarımızı sahaya uğurluyoruz. ve işbaşında eğitim kapsamında 6 ay işletmelerde eğitim görecekler. Ve mezun olacaklar. Bu okuldaki son günleri.

Bu ders 6 saatlik bir ders. Bir şubede türk bir şubede dünya mutfağı çalışılıyor. Birinde de deniz ürünleri.... bugünkü ders Türk mutfağı. Hatamız olursa affola...

icraat yapıyorsanız bir şekilde hata yaparsınız. Merak etmesinler.. hata yapa yapa yapmamayı öğreniriz.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, tarladan sofraya iyi gıdanın önemine dikkati çekti.

Ata ne dedi kılıç ve sapan... gıda tarladan geliyor. ne kadar organik olursa toplumlarda o kadar sağlıklı olur. Doğru bir iş yapmışız b.ü olarak. İnsanlarımız doğru beslenmeyi bilmek durumunda. Tarlasından mutfağına işte başkent bu. Gittikleri yere de
götürecekler.

Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğretim görevlisi Hakan Özler de dersin amacını açıkladı...

Servis konusunda bir takım sıkıntılar yaşanıyıor. En büyük hedefimiz... ... bu tecrübelerini servis personeline öğretmesi.

Ve Öğrenciler hazırladıkları türk yemeklerini servis etti...

Prof. Dr. Mehmet Haberal, öğrencilere teşekkür etti, yemeklerle ilgili yorum yaptı.

Üretmek önemli. Lezzetli yemekler yapmışsınız. Servisler çok önemli. Bu mesleğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiniz teşekkür ediyoruz. Önemli olan kaliteli, insanların keyifle tat alacakları yemekler yaptınız. Mezuın olunca da ülkemize önemli
katkılar sağlayacaksınız. Temizlik çok önemli. emin ellerde yapılmış... denmesi gerekli. biz de o tadı aldık.

Türk mutfak kültürünün önemine de değindi Prof. Dr. Haberal...

B.Ü Olarak ay yıldızlı Türk bayrağını en tepğede dalgalandırıyoruz. Amacımız ülkemize sahip çıkmak. O nedenle türk mutfağı çok önemli. Türk mutfak kültürü.

Öğrenciler de, uygulamalı eğitimin sonuçlarından oldukça mutlu...

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz