2019 Yılı 2'İnci Çeyrek Kırmızı et Üretim Miktarı Belli Oldu

2019 Yılı 2'İnci Çeyrek Kırmızı et Üretim Miktarı Belli Oldu

Kırmızı et üretimi yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 nokta 1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.

Yılın ikinci çeyreğinde kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 nokta 8 artarken; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4 nokta 1 azaldı.

Aynı dönem toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 176 bin 629 ton olarak gerçekleşti.

223 bin 693 ton olarak tahmin edilen sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 16 nokta 9 artış gösterirken; bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 nokta 2 oranında geriledi.

Koyun eti üretimi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 70 nokta 6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 nokta 9 arttı.

Diğer Haberler
Bu haber için henüz yorum yapılmamış, İlk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum Yaz