Başkent Üniversitesi'nde Çin festivali

  • 08 Şubat 2018

Çin'in dünyaca ünlü master şefleri Başkent Üniversitesi'nde, Türk meslektaşları ile buluştu... Geleneksel Çin Yeni Yılı etkinliği, Başkent Üniversitesi ve Çin Büyükelçiliği'nin işbirliği ile düzenlendi. Türk ve konuk şefler, Termapolyum mutfağındaki atölye çalışmasında, Çin'in meşhur mantısını birlikte yaptı... Ortaya çok renkli ve keyifli görüntüler çıktı... Rektör Prof. Dr. Ali Haberal da çalışmaları ilgiyle izledi.


Çin Bahar Bayramı sevinci, Ankara'ya taşındı...

Başkent Üniversitesi, Çin'in dünyaca ünlü master şeflerini ağırladı...

Geleneksel Çin Yeni yılı kapsamında Çin Büyükelçiliği ile Başkent Üniversitesi etkinlik düzenledi.

Çinli şefler, Türk meslektaşları ile Başkent Üniversitesi Termapolyum Gastronomi Akademisi Mutfağı'nda master şef Deniz Orhun eşliğinde biraraya geldi...

Çinli şefler yemekleri yaparken, Türk şefler de istasyonlarından her adımı takip etti...

Çinin otantik sebze yemeğinin ardından şefler, Çin mantısı için kolları sıvadı...

Çinli şefler yemek yaparken, Çin mutfak teknikleri ve kültürü hakkında da bilgi verdi...

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da termopolyum mutfağındaki yemek ziyafetini ilgiyle takip etti....

2 Çinli şefin hazırladığı menü de, gastronomi akademisine bağlı Ankyra restoranda servis edildi...

Etkinliğin son aşamasında, Çin Gastronomi Federasyonu Başkan Yardımcısı Bian Jiang; Avni Akyol Konferans Salonu'nda Çin Geleneksel Bahar Bayramı Yemek Kültürünü anlattı...