EKONOMİ

Kamuda Tasarruf Dönemi Başlıyor

Kamuda tasarruf dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düzenlemede mesafe alındığını ve yakın zamanda uygulamaya başlanacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde kamu harcamaları, tasarruf tedbirleri, vergi kaçağı, kayıt dışını önleme, bina ve araç alımı gibi konular için yeni bir düzenleme yapması gündemde.Türkiye Gazetesi'nde paketin ayrıntılarına yönelik bilgiler yer aldı.

Bu çerçevede kayıt dışı ekonomiye müdahale edilmesi ve vergi kaçakçılığını en aza indirecek tedbirler alınması planlanıyor

Her kurumun bakanlık ve belediye  bütçelerinde belirlenen sınırlar içinde kalması, belediyelere yapılan desteklerin sınırlandırılması hedefleniyor

Araç alımı ve kiralaması üzerindeki kısıtlamaların da artırılması gündemde. Buna göre; yeni kamu binalarının alımı ve kiralanması  yasaklanacak ve kamu bina giderlerinde tam tasarruf önlemleri olacak.

Yeni dönemde tarımsal üretimin kaliteli yatırımlar ve sulama ile baraj projelerinin öncelikli hale getirilmesi amaçlanıyor. Tarımsal desteklerde herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Kamu İhale Kanunu’nda önemli değişiklikler öngörülüyor. Kamu ihale mevzuatı, uluslararası norm ve standartlara uygun hale getirilecek şekilde güncellenecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da çalışma yürütüldüğünü epey mesafe alındığını ve yakın zamanda uygulamaya geçileceğini belirtti.